Business is booming.

За пореден път искат имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов

0

- Advertisement -

Софийската градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до парламента за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Димитър Аврамов депутат в 49-ото Народно събрание.

Предложението е във връзка с внесен на 15 април 2019 г. от спецпрокуратурата обвинителен акт срещу Димитър Аврамов за търговия с влияние.

По случая е започнало дело в Специализирания съд, като след закриването му то е продължило в Софийския градски съд.

Аврамов и двама негови помагачи се явяват пред Темида за това, че през 2012 г. са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хил. лв. и право на ползване на земеделски земи, за да се решат проблемите му с областната земеделска служба в Монтана.

Поради това, че Димитър Аврамов е избран и обявен за народен представител, съдът е спрял делото срещу него. Тъй като има имунитет, то може да продължи само след разрешение на Народното събрание, уточняват от прокуратурата.

Искания за сваляне на депутатския му имунитет бяха изпратени и в предходните два парламента.

Вчера главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Радостин Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече