Business is booming.

Спукан водопровод превърна булевард в река във Варна

0

- Advertisement -

Спукване на магистрален водопровод предизвиква огромно наводнение на булевард „Васил Левски“ във Варна късно снощи, съобщи БНТ. Това от своя страна е довело до засядане на автомобил и малък автобус. Наложи се аварийни екипи да изведат возилата от мястото на инцидента.

Водопроводът е избил на ул. „Петър Скорчев“, като са се откъснали големи парчета асфалт и се е отворила дупка с дълбочина два метра. Подлезът за автомобили, отвеждащ към бул. „Княз Борис I“, е затлачен с кал и временно бе непроходим.

Водоподаването в района бе временно спряно, но след това бе възстановено, след като абонатите бяха прехвърлени към стария водопровод.

Аварията е причинила само материални щети, няма пострадали. Последствията ще бъдат остранявани в продължение на поне две седмици, според Петър Карагьозов от ВиК-Варна. Той обясни, че за момента няма как да се установи причината за спукването на водопровода.

„Булевардът беше замърсен с инертни материали, ние предприехме действия по неговото почистване. В момента е почистен на 80-90%, възстановено е движението. На мястото на аварията е отцепен районът. Улицата е непроходима. Подадена е вода на абонатите по резервно трасе, като се надяваме в рамките на днешния ден то да бъде напълно възстановено“, заяви още Карагьозов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече