Business is booming.

Атанасов изригна: Президентът да се прибира в президентството

0

- Advertisement -

От ПП-ДБ са готови на преговори с ГЕРБ, за да излезе България от политическата криза. Няма обаче да направят компромис хора в правителството да бъдат „инсталирани“ от Бойко Борисов. Това каза в интервю за NOVA съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов. Според него би могло да се потърси формула министрите да са чисти експерти.

„В политиката подкрепата се търси, не се носи на тепсия. Аз съм „за“ мирното съвместно съществуване, което предлагат от ГЕРБ, но не можем да забравим корупционните схеми през последните 12 години. ГЕРБ и ДПС имат резервно мнозинство, но не искат да го използват. Искат ПП-ДБ да подкрепи техния избор за председател на Народното събрание. Минаха 10 дни от изборите, но никой не ни е търсил за каквито и да е елементарни консултации по отношение на организацията на работата на НС. Ако има някой, който най-много пречи да се създаде мнозинство, това е Бойко Борисов.

Вчера най-после на председателски съвет ГЕРБ чуха какво им казах – че трябва да потърсят подкрепа. След това следобед поискаха среща. На нея бяхме помолени да потърсим механизъм на мирно съвместно съществуване. Това е хубаво. Беше чут нашият призив и предложение за ротация на председателите на НС. Колегите от ГЕРБ казаха, че ще го обмислят внимателно. Политиките, по които имаме единомислие, нека да ги реализираме заедно“.

По думите на Атанасов е много важно работата на парламента да започне и да се гласуват законопроектите. Той коментира, че разликата между първия и втория на изборите е почти равна на недействителните бюлетини.

„Най-ярката връзка в България между задкулисието и политическия живот се казва Бойко Борисов. Не може той да кадрува правителство, предлагано от нас“, допълни Атанасов.

Депутатът от ПП-ДБ атакува и служебното правителство. „Трябва да се сложи край на тази служебна власт. Внимателно слушах всички речи вчера. Корнелия Нинова извади факти за корупционни схеми от служебното правителство, което е безконтролно. Президентът да се прибира в президентството“, каза още Атанасов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече