Business is booming.

Министър Шишков с две добри новини за шофьорите

0

- Advertisement -

За Великден ще пуснем 7 км от АМ “Европа” и 7 км от скоростния път между Мездра и Ботевград, увери министърът

„Тенденцията „липса на асфалт“ породи тенденциозно отношение към мен на определени политически среди. Политическото говорене, за което бях упрекнат, на практика се оказа политическо говорене срещу мен.“

Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в интервю за предаването „Денят он еър“ на телевизия „България он еър“.

„Коментирал съм само и единствено фактите от проверките на пътищата, защото трябва да знаем, в какво състояние са те и как трябва да ги ремонтираме“, категоричен бе министърът.

Той още веднъж подчерта, че проверките са съвместни с МВР и Прокуратурата и от тук нататък именно тези институции имат компетенциите да работят по констатираните резултати.

Поисканата от Прокуратурата проверка и взетите ядки от асфалта през 250 метра на магистрала „Хемус“ в участъка Софийски околовръстен път – гара „Яна“ показва сходни резултати, каквито бяха при извадените ядки и преди това – има липсващ асфалт, стана ясно от думите на министъра.

„До около две седмици ще има резултати и от проверката с георадара на Северната скоростна тангента и ще се покаже истината за състоянието на пътя“, обясни още архитект Шишков.

По предварителни данни обаче резултатите са разочароващи и потвърждават досегашните констатации на министъра.

Освен за дебелината на асфалта на Тангентата ще бъде направено изследване и на носимоспособността на пътя, обясни регионалният министър и поясни, че за целта е наета хърватска фирма, която е известна в европейските среди и ще покаже обективни и точни резултати. Стойността на изследването ще бъде не повече от 30 хил. лв. за 16-те километра, които ще бъдат проверени.

Според него единствената „хубава“ страна на случващото се през последните месеци е, че подобно строителство повече няма да се случи, защото със сигурност трябва да има наказани и в бъдеще никой няма да строи по такъв начин.

В интервюто министърът съобщи две добри новини за шофьорите, а именно, че за Великденските празници ще бъдат пуснати близо 7 километра от магистрала „Европа“ между Драгоман и ГКПП „Калотина“ и 7 километра от скоростния път Мездра – Ботевград, обхода на Новачене.

„Полагаме усилия да облекчим придвижването на хората и през 3-4 месеца успяваме да пускаме важни участъци от републиканската пътна мрежа. Започнахме укрепването и на свлачището при тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, до няколко месеца движението и там се очаква да бъде пуснато“, подчерта Шишков. Той добави, че това е само видимата част от работата на екипа на МРРБ, има и огромна невидима част като одобряване на проекти, на Подробни устройствени планове и други, които са важни за строителството на инфраструктурните обекти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече