Business is booming.

Гълъб Донев обяви, че няма ли редовно правителство до края на месеца, внасят бюджета

0

- Advertisement -

Ако няма редовно правителство до края на април, служебният кабинет ще внесе Бюджет 2023. Това обяви служебният премиер Гълъб Донев на първото заседание след вота на 2 април. 

„Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително и заради прибързани и необмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори“, похвали той министрите си.

Персонални поздравления за добре свършената работа получиха пряко замесените в процеса – вътрешният министър Иван Демерджиев, външният Николай Милков и на електронното управление Георги Тодоров. Донев похвали и техните екипи, както и „всички колеги, които с работата си създадохте условия за провеждане на честни и демократични избори“.

След поредните предсрочни избори за парламент според служебния премиер живеем между две хипотези – ще има ли редовно правителство или няма да има такова. „Докато се изясни кое от двете предположения има политически живот, ще припомня, че България има действащо, макар и служебно правителство. След осем месеца убедено мога да заявя, че държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения, понякога трудни, и с поемане на отговорност за тях“, заяви още Гълъб Донев.

По програма Министерският съвет трябва да разгледа проект на Закон за несъстоятелност на физическите лица, както и да обсъди предложение до президента за награждаване на Елко Хазан с орден „Стара планина“ – първа степен.

В дневния ред е и предложение до Народното събрание за ратифициране на споразумение между страните по конвенцията за полицейско сътрудничество в Югоизточна Европа за автоматизиран обмен на ДНК данни, дактилоскопични данни и данни за регистрация на моторни превозни средства, съобщиха по-рано от пресслужбата на кабинета.

Проект на Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество между Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на морските работи на Пакистан предстои да обсъди още правителството. То ще разгледа и проект на още един меморандум – за разбирателство между Министерството на младежта и спорта на България и Министерството на гражданските въпроси на Босна и Херцеговина в областта на младежта и спорта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече