Business is booming.

В Стамболийски: Четирима души с обвинения, след като роми нападнаха полицаи

0

- Advertisement -

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на четирима души от ромската махала в град Стамболийски след нападението над полицаи в нощта след изборите. При сблъсъците пострадаха двама служители на звено „Сигма“ – единият със съмнения за скъсани мускулни връзки, другият е по-леко пострадал. 

Около 20 часа на 2 април униформените опитали да спрат за проверка водач на мотопед, който обаче и избягал. Полицаите го последвали в квартала, където мъжът захвърлил превозното средство и се скрил. Междувременно негови роднини се нахвърлили върху полицаите. 

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров разказа в „Денят започва“ по БНТ повече за нападението след опита на униформените да проверят документите на моториста: 

„Той първоначално се подчинява и спира на проверка, полицейските служители отиват до него, легитимират се и го приканват да предостави документи. В този момент лицето побягва, полицаите предприемат преследване. Бягайки по улицата на нея седи 35-годишно лице, което, виждайки един от двамата полицаи, му нанася удар с ритник в крака и го поваля на земята. Вторият полицай идва, за да окаже помощ на колегата си и 35-годишното лице нанася множество удари и по двамата полицейски служители“. 

По думите на прокурор Петров от близките къщи се събрали около 40-50 души, като най-активни били жена на 54 години и 33-годишен мъж, които са бутали полицаите, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях. 

Четирима души са задържани за 72 часа. Срещу единия от тях обвинението е за това, че е попречил на органите на реда да си изпълняват задълженията. Другият задържан е с множество криминални прояви не само у нас, но и в чужбина. Прокуратурата ще провери и дали има превишаване на полицейски правомощия в деня на сблъсъците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече