Business is booming.

Екшън под тепетата: Враждуващи ромски фамилии се биха в Пловдив

0

- Advertisement -

Стара тлееща вражда между ромски фамилии в Пловдив е причината за масовия бой с колове на оживено кръстовище на карловско шосе. Куриозният инцидент стана през уикенда и дори бе заснет от хванатите в капана на биещите се групи заклещени в мелето шофьори, предаде БНР.

На видеокадри ясно се вижда как група мъже изскачат от бус, спрял на червен светофар на булеварда и се нахвърлят на другата група, която са проследили.  По време на кавгата и двете страни си разменят удари и се замерят с дървени пръти, които мятат по колите.  Приклещените на светофара случайно минаващи оттам шофьори правят опити да се измъкнат, макар и с цената на нарушение.

Свадата започнала още пред затвора, където двете групи били на посещение на свои близки. Там възниква конфликт, чиято предистория е още от ноември миналата година – обясниха от полицията. 

Общо 9 са участниците в мелето.  4 от тях са с неустановено местонахождение и са задържани за 24 ч., а  други 5 се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Почти всички са криминално проявени, като няколко от тях имат и предишни осъдителни присъди.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече