Business is booming.

Бившата жена на Путин си продава луксозните имоти в Испания

0

- Advertisement -

Бившата съпруга на Владимир Путин – Людмила, и новият ѝ съпруг Артур Очеретни продават спешно скъпите си имоти в Испания заради опасения от санкции на ЕС, съобщи испанският ежедневник „Ел Мундо„.

Семейство Очеретни продава два апартамента в луксозния жилищен комплекс Lomas del Rey, разположен в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на двата имота е 2,2 млн. евро.

Според изданието причината за продажбата е опасения от попадане под санкциите на Европейския съюз. Бившата съпруга на Путин вече е включена в санкционния списък на Великобритания, но предстои ЕС да излезе с десети пакет санкции срещу Русия заради започнатата от нея война в Украйна.

Людмила се разведе с Владимир Путин през 2013 г., но има подозрения, че руският президент продължава да я финансира. Имотите в Испания бяха закупени от Очеретни през 2011 и 2014 г., малко преди да се ожени за Людмила и са регистрирани на негово име. Това са два апартамента с площ от 229 и 405 кв.м. За да плати покупката, Очеретни получи ипотечен кредит от една от испанските банки.

Покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденци да получат разрешение за пребиваване в Испания, първоначално временно – за една година, а след това постоянно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече