Business is booming.

Велека пак преля, затвори пътя между Ахтопол и Резово

0

- Advertisement -

Ограничено е движението на автомобили в пътния участък между Ахтопол и Резово поради покачилото се ниво на река Велека вследствие на затлачване на устието й от наноси, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Предстои идване на екип от военното ведомство от базата в Атия, който ще извърши контролирано взривяване на пясъчната коса на река Велека, за да се отвори третокласният път.

Дотогава се ограничава пътният трафик в рисковата зона. Ще се пропускат единствено високопроходими моторни превозни средства. Леките автомобили ще бъдат спирани, уточни Рандева.

Решението идва след като вчера кмета на община Царево сигнализира, че селата Синеморец и Резово са останали откъснати от общинския и областен център. Бургаският областен управител проф. Мария Нейкова веднага разпореди да се предприемат необходимите действия по навременното отстраняване на наносите и регулиране на движението в пътния участък, така че населението на прилежащите населени места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат максимално защитени. В резултат на падналите валежи и снеготопене водите на реката заливат третокласния път 9901, който е част от Републиканската пътна мрежа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече