Business is booming.

Садизъм, мазохизъм, месии: ДПС жегна ПП с текст на Доган от преди 13 г.

0

- Advertisement -

Нетрадиционен начин да сложи началото на празненството за рождения си ден избра ДПС. Днес партията навършва 33 години, а снощи формалният лидер Мустафа Карадайъ реши да пусне във Фейсбук текст от преди 13 години на почетния си колега Ахмед Доган. След това партийният пресцентър преразказа какво са искали да кажат авторите – и Доган, и Карадайъ.

Текстът е послеслов към книгата „Съвременният политически мит” на Самуел Леви. От преразказа на пресцентъра става ясно, че всичко има преходно-непреходна същност – големия ум на ДПС философски обговаря легендата  за вечните герои спасители, а не толкова големият – чрез препубликуването се прицелва в актуалностите около мандатите и ПП. Не са подминати и ГЕРБ, разбира се. „Анализът му (на Доган – б.а.) преди 13 години сякаш предвижда политическата трансформация, извела първо Бойко Борисов, а след това и „Промяната” на власт. Те влязоха в типичната поведенческа матрица за показно ликвидиране на „лошите”, за да станат накрая нейни жертви. Чувството за самодостатъчност роди модела ГЕРБ, превърнал властта в самоцел и еднолично управление. Това пък предизвика нова трансформация, самонарекла се „промяната”, която само за 7 месеца показа, че е просто продължение на модела. Обратната страна на същата монета, но по-грозна и нащърбена. Защото политическият катарзис не се е състоял. Участниците на политическия терен не са пречистени и обновени. Философската обосновка на политическия мит, която Доган дава, показва защо през изминалата 2022 г. окончателно рухнаха легендите и за „Героите-Спасители” и за „лошите”“, анализира пресцентърът.

„Според Доган всеки садизъм в обществото е форма на мазохизъм“, се твърди още в своеобразната рецензия на пресцентъра. И понеже цялата тази изява изглежда като шега, по-долу публикуваме в оригинал вечното и по-малко вечно творчество на ДПС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече