Business is booming.

Киев защити Олеся Илащук: Посланичката в София не е сексоложка

0

- Advertisement -

Министерството на външните работи на Украйна защити назначението на Олеся Илащук за новия посланик на Киев в София, като обяви, че младата красавица притежава диплома по международни отношения, предаде РИА Новости.

Изявлението на външното ведомство в Киев бе направено, след като указът на президента Володимир Зеленски за смяна на досегашния първи дипломат на Киев Виталий Москаленко бе обнародван в края на работната седмица, а украински медии описаха новата ръководителка на мисията в България като сексоложка без никакъв дипломатически опит.

„Що се касае до назначаването на Олеся Илащук на поста посланик, то в Министерството на външните работи на Украйна имаме информация, че тя се е дипломирала с отличие по специалност „Регионални изследвания“ в катедра „Международни отношения“ на Факултета по история, политология и международни отношения на Черновицкия национален университет „Юрий Федкович“, се казва в изявление на МВнР на Украйна.От ведомството допълват, че българското правителство е одобрило кандидатурата на Илащук, а назначаването за посланици на хора, които не са дипломати от кариерата, е обичайна международна практика.

Самата Олеся Илащук обаче първо заключи личния си профил във Фейсбук, а след това в канала си в Телеграм написа, че някой е създал и провежда срещу нея дискредитираща кампания.

„Виждам много невярна информация и негативизъм към мен. Е, нека враговете знаят, че за мен на първо място е моята родна Украйна и аз ще кажа истината. И може ли да се съди за човека само по думите? Ще бъде вярно да се каже какво всъщност съм направила“, написа новата посланичка на Киев в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече