Business is booming.

Кучето Мечо вече е по-добре, насилникът му може да се измъкне само с глоба

0

- Advertisement -

Кучето Мечо, което беше намерено в безпомощно състояние след като е било изтезавано в столичния кв. „Карпузица“, се възстановява добре и вече дори прави кратки разходки. То е настанено в приюта на Animal rescue, заяви адв. Мариета Караджова по БНТ.

Според нея делото срещу обвинения за изтезанието на Мечо – Захари Шулев, ще завърши с глоба след осъдителна присъда или споразумение с прокуратурата.

Адвокат Караджова призова наказанието за подобен тип изтезания над животни, което в момента е до 3 години затвор, да се приравни с наказанието за организиране на кучешки боеве – до 5 години затворТака ще се избегне възможността този тип дела да завършват с глоби.

Караджова очерта серия проблеми при решаването на подобен тип престъпления. Според нея има слаба активност от страна на гражданите да докладват за тези престъпления, а и подобни сигнали не се приемат добре на телефон 112.

Според адвокатът зоополицията у нас съществува само на хартия. Тя призова да се създадат специални полицейски екипи, които да се занимават единствено с това.

„МВР трябва да започне да гледа много сериозно на тези престъпления. Първо, защото това е индикация за личности, които са опасни сами по себе си. Голяма част от сексуалните насилници имат история на насилие над животни. По света много от серийните убийци също са минали през насилие над животни“, посочи тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече