Business is booming.

Крум Зарков: Депутатите искат да въведат най-лошия тип гласуване

0

- Advertisement -

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков се опасява, че парламентът е възможно да въведе най-лошия тип гласуване – едновременно машинно и хартиено (дава се опция на гласуващия да избере начина).

Такива промени предвижда законопроектът на неговата партия БСП, внесен в първия ден от работата на новото Народното събрание. Същата бе идеята и в края на миналия парламент, когато ГЕРБ, БСП и ДПС опитаха да реанимират хартиената бюлетина. „Страхувам се, че може да се създаде хартиено мнозинство, това изобщо не ме радва. От 44-ото Народно събрание съм последователен привърженик на машинното гласуване, както беше и БСП. Тя после обърна становището си. Няма панацея – и на хартиеното гласуване, и на машинния вот може да се гледа с лошо око. Но смесването на двете е най-лошото. То прави така, че всички позитиви на двата вида гласуване да изчезват за сметка на негативите от тях“, каза днес Зарков пред БНТ.

Той наистина е отявлен привърженик на машинното гласуване – бе един от хората, попречил на ГЕРБ, БСП и ДПС на цената на партийната дисциплина. Зарков е и остър критик на партийния лидер Корнелия Нинова по ред други въпроси. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече