Business is booming.

Комисар Тенчо Тенев: Ако една полицайка си слага хиалурон, представете си какво си слагат началниците ѝ

0

- Advertisement -

Като „интересно” определи отстраняването си като началник на столичния КАТ Тенчо Тенев. Той коментира, че малко след идването на служебния кабинет зам.-министър му е разпоредил да излезе в платен отпуск до пенсионирането си. Това разкри Тенев в студиото на „Здравей, България” по Нова тв.

„От момента, в който ме пенсионираха, на следващия ден върнаха началника на „Регистрация”, който беше в дългосрочен болничен. Този, под чието ръководство имаше регистрации на товарни автомобили като специални. Сега същият пак е началник. Вие си направете изводите какво се случва”, коментира той.

По думите на Тенев нещата пак се подреждат „по стария начин”: „Нещата, които разбихме и се опитахме да изкараме докрай, някои хора си получиха наказанието, но уволниха редови служители, които са изпълнявали устни разпореждания. Най-вероятно някой иска да върне схемата”, е неговото мнение.

За мен е недопустимо полицайка да слага нещо на себе си и да си позволява да си сложи на устните хиалурон или какво ли не още. Направете си сметка, оттам нагоре какво става и какво си слагат нейните началници. Общо взето мерилото за държавността е полицията и крайна сметка тя е орган, който следи за държавността и за правова държава, каза Тенчо Тенев

За съжаление зачестиха случаите полицаи да карат под въздействието на алкохол или упойващи вещества. Преди се изпробваха абсолютно всички за алкохол, преди да започнат работа. Преди сме го правили досега, но в последно време няма такъв контрол от страна на съответните началници. Също така трябва да трябва да имаме и лектори, които да работят и психологически да говорят с колегите и да има лекции на служебни занятия, за да могат колегите да са наясно какво следва, след като се употребили алкохол и са карали, посочи той пред Нова тв.

Половината си живот съм дал да работя в тази професия и знам, че е престижна и хората харесват полицаите. Особено, когато има голям проблем. Проблемът е в това, че определени служители петнят името на МВР. Трябва да има по-качествен подбор за полицаи при назначаването на работа. Преди повече от 30 години например, когато аз започнах работа в полицията, трябваше да си завършил двигатели за вътрешно горене, за да може, когато спреш автомобил на пътя, да видиш какво е неговото състояние, допълни Тенев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече