Business is booming.

Коментар: Ако ПП се бяха коалирали с ДБ, десният блок щеше да диктува правилата сега

0

- Advertisement -

Политиците първо трябва да осъзнаят, че са в криза. Тази политическа криза е по-страшна от енергийната и влачи след себе си всички лоши сценарии“, коментира зам.-главният редактор на “Сега“ Петьо Цеков в предаването (О)позиция на „Сега“.

“Възможно е ГЕРБ да се опита да състави правителство на малцинството. Не бива да забравяме, че 12 години Борисов управляваше именно така – никога не е имал мнозинство, винаги търсеше явни или скрити партньори. Такъв опит може да бъде направен и сега, но не вярвам в неговия успех. Настроенията на избирателите показват, че отиваме към поредни избори, които могат да се състоят февруари или март следващата година“, продължи зам.-главният редактор на „Сега“.

„Продължаваме промяната“ сгреши, като не влезе в предизборна коалиция с ДБ. Ако бяха направили така, сега десният блок щеше не само да е първа политическа сила, но щеше да диктува правилата на играта, коментира Цеков. “Тази самовлюбеност, която наблюдавахме в “Има такъв народ“, я има и в “Продължаваме промяната“, категоричен е Цеков.  

На въпрос какво трябва да се направи, за да имаме стабилно правителство, Цеков отговори, че “единственото решение е електорална вълна“ на следващия вот, която може да бъде привлечена със “силна кампания, концентрирана върху определени личности и точно таргетирани послания“. Миналата година такава вълна се вдигна два пъти – и през лятото, и през есента, напомни зам.-главният редактор на „Сега“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече