Business is booming.

Официално: Има ефект от колчетата на пътя в Кресненското дефиле

0

- Advertisement -

Общия брой на пътните инциденти в Кресненското дефиле през 2021г. е 54, от които 23 са тежки, по данни на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград, предоставени на БТА. Загиналите при катастрофи в този участък от път I-1 през изминалата година са петима, а ранените са 40.

Статистиката показва, че от началото на тази година до 10 юли инцидентите са 15, жертвите са две, а шестима са ранени. За същия период на миналата година пътнотранспортните произшествия са 22, тежките инциденти са 10, двама са загинали, а 17 – ранени.

По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) през Кресненското дефиле преминават повече от 11 хиляди автомобила на денонощие. Участъкът е един от най-натоварените в страната, посочват от АПИ и допълват, че отсечката е регистрирана от МВР като участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

Само за първия летен месец – юни, в Кресненското дефиле при катастрофа загинаха двама, а петима бяха ранени. От 10 юли до момента в участъка не се е случил нито един тежък пътен инцидент, по данни на ОДМВР – Благоевград.

Периодът без тежки инциденти съвпада с въвеждане на ограничение за скоростта по път I-1 през Кресненското дефиле до 50 км/ч и поставянето на ограничителни колчета. Колчетата са разположени през 15 метра през целия 16-километров участък от пътя.

През изминалата седмица, при вандалска проява, бяха изрязани 11 разделителни колчета на различни места в Кресненското дефиле, които ще бъдат възстановени отново, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От 2016 г. до средата на 2021г. по трасето са станали 246 пътни инцидента, съобщават още от АПИ. По данни на ОДМВР – Благоевград, за периода от поставяне на разделителните колчета през юли до момента няма нито една тежка катастрофа.

Работата по обезопасяване на отсечката през Кресненското дефиле не е приключила, посочват още от АПИ. Проект, по който работи агенцията, предвижда да бъдат поставени и камери на „Пътна полиция“, които да следят за стриктното спазване на правилата за движение в този участък. Оттам допълват, че при спазване на мерките за безопасност, преминаването през отсечката отнема 20 минути.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече