Business is booming.

Ужас в Спортното училище в Пловдив: Деца се натровиха

0

- Advertisement -

Още 4 деца от Спортното училище в Пловдив са постъпили снощи в болница с хранително отравяне, след като с такива симптоми за лечение в инфекциозната клиника на болница „Свети Георги“ бяха приети 12 деца, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги“.

Новоприетите четири деца са имали нужда от лечение на системи. Консумирали са свинско със зеле, кюфтета по чирпански и пилешка супа. Точната диагноза ще стане ясна след микробиологично изследване, което отнема 2-3 дни, каза зам.-началникът на клиниката д-р доц. Иван Балтаджиев пред Радио Пловдив.

Няма деца в тежко състояние.

Децата са в средно увредено общо състояние. Вчера приетите са с тенденция за бързо подобрение“, обясни и доц. Олиана Бойкинова, началник на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Свети Георги“ пред NOVA.

В сряда стана ясно, че 194 ученици са обядвали и вечеряли в стола на спортното училище във вторник. Вечерта 65 от тях получават симптоми на хранително натравяне. Те са ученици от 5 до 11 клас. Столът на учебното заведение е временно затворен.

По случая започна спешна проверка, която трябва да установи, дали става въпрос за отравяне с храна или проблемът е друг.

„Взети са проби още вчера“, заяви д-р Милена Панайотова от здравната инспекция в Пловдив.

Храните и суровините в стола не показаха отклонения от изискванията. Въпреки това взехме още проби“, заяви д-р Иван Шиков, Агенцията по храните.

Според него е рано да се каже каква може да е причината за случая.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече