Business is booming.

Криминалистът Иван Савов предполага: Укрити са важни доказателства от катастрофата на бул. „Черни връх“

0

- Advertisement -

Разследването на тежката катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, която отне живота на две млади жени, е опорочено, като най-вероятно са укрити важни доказателства. Това обясни криминалистът Иван Савов пред Нова тв. Целта била да не се установят връзките на обвиняемия Георги Семерджиев с други лица от голямо значение.

Савов каза, че по информация, която е получил от колеги криминалисти, първи тогава на местопроизшествието се е появил ръководителя на Военно-окръжната прокуратура в София Адалберт Кръстев. Действително минути след катастрофата прокурор Кръстев беше заснет в бял костюм да отглежда автомобила на Семерджиев и да говори по телефона. „Той е започнал да ровичка, обадил се на групата, дошла е веднага полицайката Симона Радева, която 40 минути е пусната да стои зад загражденията, говорила е по телефона. Нарушен е редът отвсякъде“, разкри Савов.

Според него случаят със Семерджиев и връзките му в системата на МВР е голямо петно за полицията. По думите му обаче това е само върхът на айсберга. Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, посочи Савов и отбеляза, че остава отворен въпросът на връзките на това лице с хора от съдебната власт, каквито е имало.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия“, каза още Иван Савов.

Преди дни стана известно от вътрешния министър Иван Демерджеив, че до момента са установени над 40 служители на Пътна и Охранителна полиция, които са имали връзка с обвиняемия за катастрофата. Освен това наказания ще получат началниците на Пето, Шесто и Седмо РПУ в София. „Изглежда, че Семерджиев е имал чадър на високо ниво“, коментира министърът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече