Business is booming.

Две от остриетата на ГЕРБ аут от надпреварата за парламента

0

- Advertisement -

Две от остриетата на ГЕРБ – Дани Каназирева и Николина Ангелкова, обявиха във Фейсбук, че няма да се кандидатират за новия парламент. Първата се позиционира като участник в кметския вот на Пловдив догодина, а втората – щяла да се отдаде на международна дейност.

По-интересен е случаят с Каназирева. Ако се кандидатира за кмет, това ще е четвъртата й надпревара. През 2011 г. тя взе 7.4%, през 2015 г. – 13.9%, четири години по-късно – 11.3%. Направи го все като конкурент на ГЕРБ, а най-любопитно бе последното явяване – в началните часове на първия тур екзитполовете сензационно й отреждаха второ място след Здравко Димитров от ГЕРБ; оказа се, че това се дължи на тълпа, целенасочено наобикаляща анкетьорите; Каназирева отрече да е замесена, но ВМРО я обвини, че това е сговор с ГЕРБ, целящ да внуши на избирателя малки шансове за кандидата на “воеводите” Славчо Атанасов. Всичко приключи благополучно, след като ГЕРБ назначи Каназирева за областен управител, а тя се върна в партията, в която членуваше на старта на политическата си кариера. После водеше листите на ГЕРБ.

Но за изборите сега на 2 октомври се оказа, че Каназирева няма да оглави подреждането нито в Пловдив, нито в Пловдив – област. Новината бе подгрята вчера от областния лидер на партията и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев. Той каза, че доверието в нея не е сваляно, обаче можело да попадне в друга листа. А Каназирева реагира днес с два статуса. В първия обясни, че въпреки огромното си желание, в парламента не се чувствала полезна на любимия Пловдив. А във втория отсече, че няма да участва на парламентарните избори въобще.

Именно в тези изяви тя се позиционира като кандидат-кмет наново. „И моля, не четете манипулативни статии, които нямат връзка с реалността, а са поръчани от хора, чиято единствена цел е да ме дискредитират като евентуален кандидат за кмет на Пловдив“, написа в първия. „Никога не съм крила, че за мен най-важен е Пловдив. Оставам в града си и ще работя за местните избори“, обогати тя темата във втория.

Конфликтът на Каназирева с бившия кмет Иван Тотев не е тайна. По всичко личи, че около ГЕРБ – Пловдив тепърва ще бъде интересно.

Ангелкова пък съобщи, че освен да помага за международната дейност в ГЕРБ, щяла да работи и за привличането на външни инвеститори в България. Обясненията на Ангелкова:

Николина Ангелкова

Време е за избори – както обществени, така и лични.

На 2 октомври победител трябва да бъдат гражданите. Трябва да се възстановят сигурността и спокойствието в управлението на държавата.

Убедена съм в победата на коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящия извънреден парламентарен вот, защото това е единственият шанс държавата ни да се върне към нормалността, която така осезаемо липсва днес.

На престоящите избори няма да бъда кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС в София област, тъй като ще пренасоча усилията си в подпомагане на Политическа Партия ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече