Business is booming.

ГЕРБ и ДПС провалиха заседанието на комисията за пътните ремонти

0

- Advertisement -

Депутатите на ГЕРБ и ДПС тази сутрин не дойдоха на насроченото извънредно заседание на регионалната комисия в Народното събрание. Без тяхното участие не може да се събере кворум. На нея трябваше да се приеме решение за удължаване на срока на договорите с фирмите за текуща поддръжка на държавните пътища след 30 септември, съобщи Сега.

Настимир Ананиев, председател на комисията каза, че от останалите парламентарни групи народните представители били дошли. „Много безотговорно поведение, а от друга страна пък има протести. Според мен, те нарочно наливат масло в огъня. Всичко е политическа игра. И двете страни нищо не правят. Защо Камарата (ББК „Пътища“ – б. а.) не призове ГЕРБ и ДПС да влязат на комисия и в зала и за да се приеме решението? При служебното правителство няма да има парламент и може би искат по този начин да навредят и на президента, защото 30 септември, когато е крайният срок на договорите, ще се падне по време на служебния кабинет. Искахме да удължим срока до 30 ноември, когато ще има парламент и ще може да вземе някакви решения“, каза той.

На въпрос дали има шанс да се насрочи ново заседание на комисията в понеделник, Настимир Ананиев, каза, че това едва ли ще е възможно, защото президентът още днес ще публикува указа и в понеделник или вторник ще се разпусне Народното събрание. „Дори да има комисия обаче, няма да има пленарно заседание“, смята той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече