Business is booming.

Бил ли е защитен свидетел на прокуратурата наглият джигит-убиец Георги Семерджиев?

0

- Advertisement -

Бил ли е защитен свидетел на прокуратурата наркодилърът-убиец Георги Семерджиев? Този въпрос, който би обяснил защо гангстерът си е развявал байрака безнаказано до онази нощ, в която премаза две момичета на 22 и 26 години, стана пореден повод за лъжи от страна на прокуратурата, която обаче падна в собствения си капан, заложен за непримиримия борец с мафията Бойко Рашков, разкри депутат, станал очевидец на манипулациите, цитиран от Narod.bg.

В комисия в Народното събрание вчера вътрешният министър разкри, че криминално проявено лице с множество регистрации е буквално пазено от държавното обвинение като защитен свидетел.

Бойко Рашков не споменава името на пазения разбойник, само маркира, че е с дебело досие, припомни информаторът на Narod.bg.

Преторианската гвардия на Иван Гешев, обаче, необяснимо бързо се задейства и само час по-късно публично обяви, че убиецът от „Черни връх“ Георги Семерджиев не бил защитен свидетел.

Дотук добре, прокурорите защитиха честта на своя шеф Иван Гешев.

Има само два огромни проблема – Бойко Рашков не е споменал конкретно име, как държавните обвинители разпознаха в „криминално проявено лице с множество регистрации“ джигита Георги Семерджиев?

Второ, прокуратурата още работи в света на папките и чекмеджетата – липсва единен онлайн регистър на хората, които са защитени свидетели. Това поставя сериозния въпрос как само за един час прокурорите разбраха, че Семерджиев не е под тяхна закрила?

Ако, например, татуираният убиец с ауди за 200 000 лева е защитен свидетел на прокуратурата в Бургас, Пазарджик или Плевен? Как е възможно само за един час е направена физическа справка в:

– 5 апелативни прокуратури

– 1 Апелативна специализирана прокуратура

– 1 Военно-апелативна прокуратура 

– 27 окръжни прокуратури

– Софийска градска прокуратура

– 1 Специализирана прокуратура

– 3 военноокръжни прокуратури

– 36 районни прокуратури и 77 териториални отделения към тях

Очевадно е, че това е невъзможно. Така излиза, че преторианците на Гешев сами се навряха в капана в стремежа си да отрекат, че Георги Семерджиев е техен „кошаревски свидетел“.

А какъв сюжет щеше да предложи прокуратурата, ако министър Бойко Рашков бе посочил поименно истинския мъпет на Иван Гешев, в когото обвинителите побързаха да припознаят татуирания бивш футболист? Пак ли щеше да излъже обществото, че няма нищо общо, пита информаторът на Narod.bg?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече