Business is booming.

Асен Василев каза кой ще е новият премиер

0

- Advertisement -

„Кирил Петков е най-вероятната номинаци за премиер“, каза вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в интервю за „Дневник„.

„По Конституция сме длъжни да вземем мандата и ще го вземем. Дали ще успеем да сформираме кабинет, честно казано, зависи от това дали ще се намерят 121 човека в този парламент, които да застанат страната на гражданите, а не на мафията. Имайки предвид вота вчера, липсват трима или четирима“, добави той.

И макар за следващ кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“ да се спрягат няколко имена на премиер, за Василев е малко вероятно той да е различен от досегашния. На въпрос дали допуска, че министър-председател може да не е Петков, вторият човек в ПП отговори: „Допускам, но силно се съмнявам. Нека не спекулираме, има много възможни кандидатури, в това число и на Минчев.“

Василев не зачеркна депутатите от ИТН при нови разговори за правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. „Даже в тяхната парламентарна група има хора, които искат да се борят срещу модела „Борисов“, искат да се борят срещу това задкулисие, тоест там вътре не е хомогенно. И въпросът се сведе до това до колко тези хора могат да бъдат свободни, имат смелостта да действат самостоятелно и доколко те изпълняват команди, дадени от Слави и Тошко“, заяви вицепремиерът в оставка.

И отново заяви, че разривът с партията на Трифонов е настъпил заради антикорупционната политика на кабинета. „Имаше много забавяне от ИТН да не се концентрира много власт, да не се създават бухалки, всякакви аргументи бяха изтъквани, така че да се забави процесът на съгласуване и съответно приемането на тези закони.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече