Business is booming.

Скандално! Депутати стигнаха до бой в пленарна зала

0

- Advertisement -

До физически сблъсък между депутати от ПП и ДПС се стигна в пленарната зала. Напрежението се покачи веднага след декларацията на лидера на „Възраждане“, който каза, че снощи е имало опит да бъде устроен Майдан, и отговора на Явор Божанков от БСП, че само Костадин Костадинов е този, който търси целенасочено конфликт.

Последва размяна на реплики откъм банките на ДПС и ПП. Депутатите Хамид Хамид от ДПС и Настимир Ананиев влязоха в спор. Хамид бутна Ананиев, който залитна и се подпря на депутатската банка. Останалите им колеги от двете групи скочиха на крака едни срещу други.

„Леко бутнах Настимир Ананиев и той театрално залитна и падна върху колегите си“, обясни ситуацията в кулоарите Хамид. Той допълни, че е чул думите „има един костур“ по адрес на колегата му Костурков.

„Взе да обижда колегата, който е с патериците. Нарече го боклук. Отидох да питам защо го нарича така, а Настимир Ананиев отзад ме задърпа за сакото и взе да ми крещи. Това е, просто го бутнах, за да не ме дърпа и да не ми крещи“, разказа Хамид.

„Г-н Костурков размени реплики с ДПС и станах, за да няма повече контакт. Дойде г-н Хамид и му казах да си приберат техните хора, а ние – нашите, при което той ме изблъска с две ръце, адски арогантно“, бе версията, която изложи пък самият Настимир Ананиев.

„ДПС са много нервни, защото чекмеджето им е празно и се опитват с ИТН и Възраждане да направят един преврат“, заключи той.

След подновяване на заседанието временният председател на НС Мирослав Иванов отправи забележка към Хамид и предупреди, че сега няма да го отстранява от залата до три заседания, както е по правилник. В същото време обаче Иванов предупреди, че при следващ сблъсък ще приложи наказанието към онзи, който прибегне до физическа саморазправа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече