Business is booming.

Румен Радев е готов за сформиране на служебен кабинет, ако се наложи

0

- Advertisement -

Държавният глава е готов за сформиране на служебен кабинет, ако се наложи. Това декларира председателят на Стратегически съвет при президента проф. Александър Маринов.

„Не мога да говоря от името на президента, но ние живеем отдавна в кризисни условия, така че държавният глава трябва да бъде готов за развоя на всякакви кризисни събития. Да, той е готов“, отговори Маринов на въпрос на водещия в студиото на бТВ.

Той обаче не се обяви за предсрочни избори, а за диалог в парламента между политическите сили. Според него ГЕРБ са избързали с внасянето на вот на недоверие.

„По мое лично мнение съчетаването на вот с актуализация е доста сложна комбинация. Трябва да се търси решение на съвършено друга принципна основа. Управляващите изпуснаха възможността по няколко ключови цели, а опозицията малко избърза с внасянето на този вот, тъй като канализира процесите по друг начин“, коментира анализаторът.

„Единственият разумен път е вместо размяна на обвинения и закани, да има един разумен диалог по необходимите стъпки. Трябва да се търсят допирните точки, без диалог няма да стане. Трябва да се търси диалог и някакво споразумение“, призова партиите в парламента проф. Александър Маринов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече