Business is booming.

Асен Василев: Слави Трифонов е откъснат от действителността

0

- Advertisement -

Няма да искаме вот на доверие. Мисля, че хората от ИТН трябва да преценят на кого искат да бъдат лоялни – дали на държавата или на един лидер, който е откъснат от действителността.

Това заяви пред бТВ вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

От доста време има напрежение по много теми в коалицията, но не очаквах „да хвърлят държавата под автобуса“, така вицепремиерът Асен Василев коментира решението на лидера на ИТН Слави Трифонов да изтегли министрите на партията от кабинета.

„В момента имаме актуализация на бюджета, където са антикризисните мерки и увеличението на пенсиите за пенсионерите. Трябва да бъдат приети мерките, за да може постоянно да се запазят по ниски цените на електроенергията за бизнеса, КПКОНПИ да започне да заработи, а от сега до края на годината имаме 22 закона, които трябва да бъдат приети, за да можем да получим втория транш от средствата по Плана за възстановяване“, обясни вицепремиерът.

По думите на Асен Василев проблемът с ИТН идвал от политическото ръководство.

„В законодателната дейност почти всичко ставаше много трудно и доколкото знам и колегите в парламента имаха доста проблеми“, посочи Асен Василев.

Той описа отношенията със Слави Трифонов като „несъществуващи в момента“. „Може би седмица преди за втори път да кандидатират господин Каримански за БНБ, от тогава връзката прекъсна“, каза Асен Василев. Не са водени разговори министрите от ИТН да останат в правителството, посочи още Асен Василев.

„Аз лично във формат, в който се събере мнозинство за ново правителство, бих поканил някои от тях да работим заедно, защото смятам, че са добри професионални“, каза той. Като примери той посочи министърът на спорта в оставка Радостин Василев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Номинации за нови министри ще има, когато видим, че има мнозинство за ново правителство, заяви Асен Василев.

„Това, което ние предлагаме като идеи за подкрепа на правителството, са две много прости неща. България да стане абсолютно пълноправен член на Европа и борбата срещу корупцията да бъде доведена до край“, обясни вицепремиерът. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече