Business is booming.

ИТН: Нови избори са опасни

0

- Advertisement -

Нови избори не са нужни, необходим е нов кабинет в рамките на този парламент, обяви депутатът от ИТН Ива Митева днес пред Нова тв. „Избори са опасни, хората също не ги искат, измориха се, а и едни избори ще дадат още по-усложнена картина. Съставяне на правителство би било още по-невъзможно“, коментира тя.

Смятам, че трябва да се опитаме да направим нов кабинет, трябва всички да се обединим, обяви Митева. Ако искахме този премиер, нямаше да си изтеглим министрите, обясни тя. Имаме проблем с премиера и с вицепремиера, каза депутатката.

ИТН са готови да предложат свое правителство на малцинството, каза Митева, връщайки се към ситуацията преди година. Тя предположи, че партията й няма да подкрепи новите министри на Кирил Петков.

„Не знам да имаме такива и онакива депутати, мисля, че нашата група е единна, работим заедно, чуваме се, не смятам, че ще има сред нас предатели“, коментира депутатката по повод очакванията част от групата на ИТН в парламента да се отцепи и да подкрепи „Продължаваме промяната“. Има депутати, които говорят на последните редове, но смятам, че от нашата група няма да се отцепи нито един депутат, смята тя.

„Бюджет ще има, хората ще си получат увеличените пенсии. Проблемът беше начинът, по който се направи“, каза Митева.

За КПКОНПИ и кражбите, тя каза, че се е уморила да говори за реформи там. От 31 януари до 24 май чакахме някой да ни изпрати готови законопроекти, защото те поеха ангажимент да ги изготвят, обясни Митева.

„В тези проекти те са преписали действащия закон на ГЕРБ с всичките му грешки, всичките сгрешени процедури, това не е нов закон, това е безпомощност. Просто са вкарали един разследващ инспектор“, коментира тя.

На миналия коалиционен съвет за пръв път чухме името на Бойко Рашков за КПКОНПИ. Нашите притеснения бяха, че той може да бъде употребен, каза още депутатката.

Планът за еврото, Северна Македония – всичко това беше поставено на тъмно, каза и Станислав Балабанов пред БНТ. Той определи като „изключително странен“ последния коалиционен съвет. Там Кирил Петков казал, че Франция трябва да се похвали с нещо до края на френското председателство.

„Макрон трябва да победи“, каза премиерът, твърди Балабанов. Това е още едно доказателство, че премиерът и неговият външен екип водеха различна външна политика, изтъкна той.

Ще призовем за разум всички депутати, за да приемем мерките, които са в полза на народа, каза в същото студио Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“. Ще се опитваме да запазим това правителство, докато можем, зарече се Иванов, но не можа да коментира какви ще са стъпките на партията в следващите дни.

На въпрос дали ще приеме подкрепа от ГЕРБ за законопроекта, Иванов каза: „Добре са дошли“, но подчерта, че тънки сделки няма да се правят.

Ако правителството падне, отново ще предложим кабинет на Кирил Петков, каза зам.-шефът на НС.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече