Business is booming.

Скандалът в пленарна зала донесе порицание на Искрен Митев и Костадинов

0

- Advertisement -

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев получиха наказание след скандала в пленарната зала вчера. Двамата стигнаха почти до бой в присъствието на деца, които гостуваха в парламента по повод 1 юни.  

На народните представители е наложено „порицание“ по правилника на Народното събрание заради създаване на безредици в пленарната зала, съобщи в началото на днешното заседание зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин.

Повод за вчерашното напрежение в пленарната зала станаха думите на депутата Искрен Митев от ПП към лидера на Възраждане Костадин Костадинов по време на дебатите по промените в Закона за досиетата.

Митев се обърна към залата с думите, че „господин Копейкин“ има спестявания в евро но е против приемане на еврото, както и че е против ваксините, но в групата му има ваксинирани.

„Стана ясно, че господин Копейкин (така нарече Костадин Костадинов – б.р.) предаде хората, защото си купи къща с техните пари, парите, които му останаха си ги превърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите“, заяви Искрен Митев от парламентарната трибуна, от което последваха закани, спречкване и се стигна почти бой.

Лидерът на „Възраждане“ веднага поиска думата от председателстващия заседанието Кристиан Вигенин, но не му беше дадена, защото наред да говори беше Тома Биков от ГЕРБ. Тогава Костадинов отиде до Вигенин и го предупреди – „на тоя тъпак ще му разбия носа“. На свой ред Вигенин се опита да опита да го успокои.

Днес Народното събрание предстои да изслуша вицепремиера Калина Константинова за решението на правителството за прекратяване на плана за изселването на бежанци от Украйна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече