Business is booming.

Транспортният министър: Организаторите на протеста са емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия

0

- Advertisement -

„Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне.“

Така транспортният министър Николай Събев се обърна в предаването „120 минути“ по бТВ към българските превозвачи, които обявиха национален протест на 18 май

Събев обяви, че шофьорите са използвани от „петата колона“ на Путин – хората, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители и да има своя собствена политика. „За да разберем къде стоят превозвачите, какви са техните искания и защо, трябва да видим по-голямата картина. Според мен тя е следната – благодарение на услужливостта на последните български правителства България е заела незавидната роля да бъде руска провинция в европейския съюз“, каза транспортният министър.

Той обяви, че „всички спящи агенти“ са били активирани, започнали са масови протести и ходения по телевизии на т.нар. политически анализатори, които защитаваха позицията, че България трябва да остане зависима от Русия.

„На фона на това превозвачите бяха използвани и те търсеха повод. Изведнъж – не повече от 30 дни след 24 февруари те започнаха да се изнервят и да започнат да ескалират техните искания“, каза още той. Събев добави, че няма да се подадат на шантаж.

„Искам оставката на Магдалена Милтенова (б.р. председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи) и Йордан Арабаджиев (б.р. изп. директор на Съюза на международните превозвачи), защото те са политически емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия, които използват като „пушещо месо“ шофьорите“, заяви транспортният министър. Събев заяви, че от няколко седмици превозвачите са били информирани, че във финансовото министерство се подготвя пакет антиинфлационни мерки.

Тези мерки са, за да дадат възможност за стабилност на цените на енергоносителите, така че в условията на една ненормална икономическа среда хората да имат едни относително нормални, стабилни параметри, за да могат да работят и живеят спокойно“, добави той.

„Драги шофьори, вашите деца ще се срамуват от действията ви сега. Вие пътувате и на Запад, и на Изток. Искам да оцените в каква среда искате да живеят децата ви – в Европа или в Русия. Вижте руският капитализъм докъде докара България – имаме скапана инфраструктура, имаме скапани училища, скапано образование, скапани болници, скапани обществени отношения“, заяви още Събев.

Той посочи и започналата проверка в една от големите транспортни фирми. „Решени сме да започнем да прилагаме закона навсякъде, без изключение. Започнахме от по-големите фирми, а за „Юнион Ивкони“ получихме допълнително сигнали от сдружение БОЕЦ и те са много тревожни, започваме разследвания. Например, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ е стояла безучастно, когато е имало катастрофи и жертви на пътя от страна на този превозвач. Искаме да проверим дали това наистина е така. Искаме да проверим имали ли са чадър, получавали ли са най-апетитните линии без конкурс“, заяви Събев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече