Business is booming.

Отстраненият директор на „Кинтекс“ разкри: България изнася оръжия за Украйна чрез посредници

0

- Advertisement -

Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили 3-4 пъти от началото на войната в Украйна. Заводите наемат повече служители, които работят на три смени. Това заяви в интервю за NOVA отстраненият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов. 

Той твърди, че след 24 февруари са сключени нови договори на стойност 2 млрд. лева. 

“Това са стотици милиони, изгубени за българската икономика”, каза оръжейният експерт, който смята, че чрез тези контракти България доставя оръжие на Украйна чрез посредници. 

“Кинтекс” никога не е изнасял оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се предполага че са транзитни точки към Украйна. Но оръжията, които виждаме да се използват в боевете в Украйна са същите, които се изнасят от България”, заяви Михайлов. 

Той отрече да е развивал паралелно оръжейна дейност с частни фирми, докато е бил директор на “Кинтекс”. Според него освобождаването му от длъжност е свързана с “таен износ на оръжия”.

“Хипотезата, която имам, е че, ако се цели тайно да се достави оръжие в Украйна, то едно ново ръководство на “Кинтекс” може да изпълни тази задача”, каза Александър Михайлов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече