Business is booming.

Заплашвали спецпрокурор с патрон и писма с надписи „кръв“

0

- Advertisement -

Спецпрокурор е следен системно и е получил закана за убийство. Това обяви Софийската районна прокуратура, която е образувала разследване.

Вчера в канцеларски шкаф в служебния кабинет на магистрата е открит хартиен плик без подател, адресиран лично до прокурора. В плика са открити един патрон, калибър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които „кръв“ и „информиран“, както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата, което прокурорът е посещавал многократно през последните месеци, съобщава прокуратурата. Не става ясно по какви казуси е работил заплашваният обвинител.

Повече от година заплашеният магистрат е бил с охрана заради неговата застрашеност, уточни говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг пред журналисти, цитирана от в. Сега.

„Свидетели сме на поредна форма на натиск върху наш колега, за съжаление този път с криминален характер. Магистрат получава заплахи за убийство и то за това, че си върши работата“, заяви още тя, след което попита: „Какво трябва да се случи още, за да работим всички ние наистина за обществото, а не да се притесняваме от медийни заплахи, атаки и репресии?“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече