Business is booming.

Инса ойл: Петролният пазар в България се пренарежда от мръсни схеми на властта

- Advertisement -

След подадения сигнал от фирма „Инса ойл“ срещу финансовия министър Асен Василев, в ролята на негов адвокат се включи вътрешният министър Бойко Рашков.

Вместо да се довери на разследващите органи и да ги остави да си свършат работата, Рашков истерично започна да дава интервюта и да търси „защитени свидетели“, които да оневинят Василев.

Със скоростта на светлината беше намерен уж независим и таен свидетел, който да бъде противопоставен на обвиненията на Георги Самуилов. За запознати с основните играчи в петролния бизнес в България никак не е трудно да се досетят кой е той. Още преди години собствениците на „Сакса“ бяха така добри да подпомогнат ГДБОП при разкриването на схеми с ДДС в сектора с горивата.

Явно сега отново ще се опитат да заслужат благоволението на властта, но този път чрез участието им в сценарии със спекулативни цени и представянето им като „защитени свидетели“.

За никого не е тайна близката дружба на Бойко Рашков със Светозар Димов, който е едни от двамата собственици на „Сакса“.

Не случайно истерията на пазара за горива започна именно от тези бензиностанции „Круиз“, които са собственост на фирмата. А след като бяха обвинени в създаване на картел, собствениците на „Сакса“ запазиха мълчание и оставиха „Инса ойл“ да изтърпи всички нападки от властимащите.

Театралните сцени, на които ставаме свидетели през последните седмици, започват да „миришат“ не на петрол, а на недостатъчно добре прикрити схеми за пренареждане на пазара с участието на властта.

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече