Business is booming.

Премиерът: Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард

0

- Advertisement -

Краят на юни газова връзка Гърция-България ще е факт. Още от септември е възможно по нея да тече азерски газ. Прогнозата е на министър-председателя Кирил Петков и беше направена след посещението му в района на гр. Комотини. За страната ни това ще означава по-ниски цени и по-голяма енергийна независимост. „Тази зима цената на газа беше толкова висока, защото този проект не беше завършен и някой се беше отказал доброволно от по-евтини количества“, посочи Петков.

По време на визитата премиерът коментира и други теми. Сред тях е казусът с Бойко Борисов. „Ако човек иска да не направи нещо, от 100 кладенеца вода ще изкара“, категоричен бе българският премиер. По думите му в случая става дума за ощетяване на бюджета с 550 милиона лева. „Това означава, че българският данъкоплатец е платил за тази тишина на прокуратурата над половин милиард. И ако някъде говорим за окупирана институция, която не си върши работата, този случай го направи очевадно“, отбеляза Кирил Петков.

Премиерът съобщи още, че има нов доклад от Министерството на финансите, който анализира как са се одитирали евросредствата. От него става ясно, че е имало злоупотреби. Те са ставали по времето, в което принципал на финансовото министерство, е бил Владислав Горанов. Тогава, в няколко региона в над 90% от случаите в конкурсите за еврофинансиране, е бил допускан само един участник.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече