Business is booming.

Кирил Петков: Газовата връзка с Гърция умишлено не е направена

0

- Advertisement -

”Независимо дали е от Русия или не – не е хубаво да си зависим от един доставчик. В петък ще отидем, за да видим какво се случва с прословутата гръцка връзка”, заяви премиерът Кирил Петков. По думите му газовата връзка умишлено не е направена и сравни ситуацията с изграждането на Турски поток.

„Европа е във война и за жалост войната дойде обратно на нашия континент, война която смятахме, че ще бъде само част от историята“, това заяви още Петков при срещата между правителството и бизнеса в София Тех Парк.


„Газовата и енергийна криза са измерения на войната. Доларът беше 2.07, а газът вече е 114 лв./мегаватчас. Как това е свързано с войната? Путин е имал много добра стратегия. Купувайки газовите хранилища в Германия и оперирайки с тях, той източва нивата на газ до много ниски нива“, подчерта премиерът.


И добави, че някои хранилища там вече са на капацитет от 4%.


„Трябва да разграничим нашата привързаност към Русия, която е на база култура, образование, пропаганда. Аз затова исках да коленича пред Шипка, защото там руски войни са си дали живота за България. Трябва да започне голям дебат какво е да си българин и какво е нашето отношение към Русия“.


„Имаме братобуийствена война. Един братски народ избива друг братски народ“, категоричен беше той по повод конфликта в Украйна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече