Business is booming.

Путин нареди ядрените сили да бъдат приведени в режим на готовност

0

- Advertisement -

Украйна се съгласи да води преговори с Русия на границата с Беларус

Руският президент Владимир Путин нареди ядрените сили на страната да бъдат приведени в режим на готовност. Както заяви в телевизионно изявление – прави това в отговор на „агресивното поведение“ на НАТО и на икономическите санкции спрямо руското военно ръководство, съобщи Дойче Веле.

Става дума за т.нар. „сили за сдържане“, които включват стратегически нападателни оръжия и отбранителни сили. Нападателните оръжия са снабдени с ракетни и авиационни комплекси с междуконтинентален обсег. Част от стратегическите нападателни сили са и бомбардировачите, подводниците, корабите и морската ракетна авиация. На сайта на руското министерство на отбраната се пояснява, че стратегическите сили за сдържане могат да се прилагат включително „във война с използването на ядрено оръжие“.

Украйна е готова за мирни преговори с Русия на границата с Беларус

Както бе съобщено от канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Украйна е готова да води мирни преговори с Русия. Делегациите на двете страни ще се срещнат на украинско-беларуската граница, край река Припят в близост до Чернобил. Срещата е била уредена най-вероятно с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече