Business is booming.

Заради войната в Украйна: Чужденци започнаха да напускат ръководството на руски компании

0

- Advertisement -

Чужденците започнаха да напускат ръководството на руските компании на фона на военната операция на Русия в Украйна, съобщава в. Сега.

Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн обяви, че прекратява членството си в борда на директорите на Руските железници. Керн, който беше федерален канцлер на Австрия през 2016-2017 г., се присъедини към борда на директорите на Руските железници през юли 2019 г. Преди да поеме поста канцлер, той оглавяваше Австрийските железници (OBB) през 2010 г.

Бившият премиер на Финландия Еско Ахо напуска надзорния съвет на Сбербанк. За това той каза пред в. „Турун Саномат“. „Днес започнах да предприемам стъпки за напускане на Надзорния съвет“, каза той. По думите му той ще го направи „веднага“.

Неотдава „Новая газета“ публикува обобщаващ материал за поне 14 чуждестранни политици, които са част от големи руски компании. Например през юни 2021 г. беше съобщено, че бившият австрийски външен министър Карин Кнайсъл се присъедини към борда на директорите на „Роснефт“. В списъка са още бившият германски канцлер Герхард Шрьодер и главният изпълнителен директор на Nord Stream 2 AG Матиас Варниг.

Вчера Владимир Путин събра представители на руската бизнес общественост и обяви, че „Русия остава част от световната икономика и в тази връзка, докато е част от нея, ние няма да навредим на системата, от която самите ние се чувстваме част“.

Путин подчерта, че партньорите на Русия на Запад „трябва да разберат, а не да си поставят задачата да ни изтласкат от тази система“. Въпреки това руският лидер е убеден, че „тези ограничения ще се случат“. Путин каза още, че „няма друг начин“ за защита на Русия, освен нахлуването в Украйна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече