Business is booming.

Президентът Радев свика среща заради военните действия в Украйна

0

- Advertisement -

Днес ще има допълнителни събития и съвети, които са в инструментариума на държавата, за да бъдем по-подготвени. Това заяви пред bTV министърът на отбраната Стефан Янев, който трябва да се присъедини към срещата на кризисния щаб при президента Румен Радев.

„Надявам се да не съм бил сам, като съм смятал, че най-добро решение е дипломацията, но виждаме, че за пореден път имаме доказателство, че системата за международни отношения не работи. Това, което наблюдаваме, е, че всички усилия за диалог невинаги дават резултат“, коментира Янев.

По думите му в последните месеци страната ни прави своите изводи и съответно планове за реакция в настъпилата ситуация.

„Ако тръгнем от анализа на думите на Путин, той избягва думата „война“. Ние фриволно я използваме, но в следващите дни вероятно ще се потвърди тезата, че руските действия ще са ограничени в някаква военна операция. Нека да не прекаляваме с тази реторика“, призова военният министър и добави:

„Не е важен етикетът, а това какво се случва на терен. Нека да не бързаме да слагаме етикет. Продължаваме да анализираме ситуацията“.

Той коментира и въздушната помощ, която можем да очакваме от Нидерландия.

„В момента испански контингент ни помага в охраняването, пристигането на нидерландски контингент беше планирано за април, но ще видим кога и кога ще пристигнат нидерландски самолети“, поясни Стефан Янев.

Междувременно от пресслужбата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев е свикал среща на държавните институции от 8:00 часа днес във връзка с военните действия в Украйна.

В срещата участват председателят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев и председателят на ДАР Антоан Гечев.

След края на срещата държавният глава ще направи изявление.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече