Business is booming.

Защо връзват бебета в болницата в Сливен

0

- Advertisement -

„Как ще го наречем – фиксиране, връзване, мобилизация – все едно и също. Факт е, че се случва, има ситуации, когато се налага такова фиксиране на бебетата, за да се осъществи животоспасяваща ситуация, защото децата не знаят как да пазят своя абокат, но има други средства, тази гледка (в болницата в Сливен) е потресаваща“, коментира председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко в „Тази сутрин“ по bTV по повод на случая с вързаното бебе в лечебно заведение, която потресе обществеността.

Прави впечатление, че няма места за майки в този бокс, а „най-добрият помощник в тази ситуация е майката“, отбеляза проф. Литвиненко.

Друго, което му е направило впечатление е, че няма визуален контакт с бебетата на лекарите с бебето в това помещение. Повечето боксове се правят от стъкло именно с тази цел.

Не може да бъдат оставени деца на тази възраст без надзор, категоричен е педиатърът.

Според проф. Литвиненко в случая „прозира и липсата на персонал“ и макар да не е бил в болницата в Сливен, той предполага, че съставът там е недокомплектуван.

Педиатърът отново отбеляза, че в такива ситуации е наложително майката да присъства, за да носи отговорност за случващото се.

В Сливен родители излизат на протест след сигнала за връзвани бебета за болнични легла в сливенската педиатрия.

В позиция до медиите от болницата споделят, че това е част от медицинската практика, а целта е децата да се предпазят от самонараняване. Случаят се проверява и от Прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече