Business is booming.

Д-р Симидчиев: Смъртността е висока, защото ковид има дълготрайни ефекти, които продължават с години

0

- Advertisement -

„Вече 700 дни сме в пандемия, средно по 50 човека на ден загиват от вируса през това време“, това каза в „Твоят ден“ по Нованюз д-р Александър Симидчиев, пулмолог, народен представител от „Демекратична България“.

Според него трябва да продължаваме да сме бдителни и да си спазваме мерките. „Процентът на нововаксинираните рязко спада, основната причина е информационна, започна да се говори, че Омикрон протича леко, това накара хората да се отпуснат“, отбеляза медикът.

Той смята, че само с говорене по телевизора няма да се убедят хората да се ваксинират.

„Смъртността е висока, защото вирусът има дълготрайни ефекти, които продължават с години“, заяви още той.

За него зеленият сертификат не е е ефективен, защото мерките около него не се спазват, а решението за отпадането му ще дойде от управлението.

„Народното събрание не би трябвало да се меси в това. Решението за отпадането му и кога е изцяло оперативно и ще се вземе от изпълнителната власт, която разполага с цялата нужна информация“, каза д-р Симидчиев.

Той е категоричен, че носенето на маски на закрито задължително трябва да остане.

Относно здравния съвет, иницииран от „Демократична България“, д-р Симидчиев заяви, че цели дългосрочно, стратегическо повлияване хода на здравеопазването между различни парламенти.

„Здравният съвет, подобно на фискалния съвет, ще бъде с един дълъг мандат, по-дълъг от един парламент, за да може устойчиво политиките в здравеопазването да имат носителство между различните парламенти и да не започваме винаги от нулата“, разясни д-р Александър Симидчиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече