Business is booming.

НИМХ прекрати протеста си и прогнозите за времето за медиите вече са възстановени

0

- Advertisement -

НИМХ прекрати протеста си и прогнозите за времето за медиите вече са възстановени, съобщи директорът на института проф. Христомир Брънзов пред БНТ.

Причината е, по думите му, че протестът им започва да се политизира.

Малко преди това депутатите решиха чрез промени в Закона за водите институтът да премине към екоминистерството. В пленарната зала против прехвърлянето се изказаха от ГЕРБ. Според Красимир Вълчев преместването на института е отмъщението от страна просветното министерство заради напускането на Института от БАН преди няколко години.

Според министъра на екологията Борислав Сандов обаче мястото му е именно в неговото министерство, тъй като то се възползва в най-голяма степен от изследванията му.

„Ние не сме съгласни с това, но в крайна сметка законът си е закон и той важи за всички. В момента тук се събира групата, която координира процесите, за да видя какво са решили, но мисля, че това е – законите трябва да се спазват. Вече каква форма на протест ще предприемат, това го решават хората, колектива. Не е в моите права“, каза директорът на института.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече