Business is booming.

Радулов: Гешев ще бъде сменен до 6 месеца

0

- Advertisement -

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде сменен до 6 месеца. Това обяви в интервю за Нова тв депутатът от управляващата коалиция Николай Радулов, който е и зам. председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. 

„Има реформи, последователни, които да се извършат постепенно и във ВСС. Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният прокурор или ще бъде по някакъв начин изгонен или дори ще бъде отмъстително зрелищно арестуван, както той правеше с някои обвиняеми – това не може да се случи. Ако ние правим така, каква е разликата между нас и предходните управляващи“, обяви Радулов и добави: „Главният прокурор вероятно до 6 месеца ще бъде сменен, ако не си подаде оставката. След това най-вероятно ще бъде сменена и структурата на Прокуратурата”.

Радулов не посочи обаче как точно ще бъде сменен Гешев, ако не подаде оставка.

В същото време, депутатът се обяви за реформи в МВР. „Трябва да има реформи в МВР. Говорих точно за това с министър Рашков в сряда – има нужда от увеличение на броя на районните инспектори и на полицаите на терен. Така криминалният контингент ще е под наблюдение”, заявява Радулов.

Той коментира и жестокото убийство на жена в Русе. „Очевидно убийството в Русе е жестоко престъпление. Трудно е да се прецени по информацията, която получаваме от медиите, точно какъв е бил замисълът. Имам предположение, че става дума за отвличане с искане за по-сериозен откуп. Семейството е известно като заможно в града. Вероятно нещо се е объркало, когато са отвличали жената – вероятно ги е разпознала, някоя маска е паднала”.

По думите му подобни престъпления в последните месеци се засилват. „Не мисля, че става дума за обикновен грабеж, приключил с убийство. Мисля, че са се подготвяли за отвличане, но нещо се е объркало”, посочи той.

Пандемията, увеличените разходи и намалените приходи в страната водят до убийства и насилие, коментира проф. Николай Радулов и в предаването „Това е България“ на радио „Фокус“. По негови думи хората, които извършват престъпления, в по-голяма част от случаите се прехранват от това. Според него, последните събития в страната, завършили по трагичен начин не могат да се определят като организирана престъпност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече