Business is booming.

Официално: Управляващите поискаха оставката на Гешев

0

- Advertisement -

Четворната управляваща коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това е записано в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от депутата от ”Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Представителят на ”Продължаване промяната” изреди случаи заради които, според формацията, обвинител номер 1 трябва да напусне поста си.

„Призоваваме Гешев да подаде оставка като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската Прокуратура да осъществява пълноценно конституционните си функции“, се казва в декларацията.

Бяха изредени случаи като „Апартментгейт“, този с бившия премиер в резиденция „Бояна“, подслушваните и бити протестиращи на демонстрациите срещу последното правителство на ГЕРБ.


Бяха изтъкнати липсата на контрол и отчетност върху работата на главния прокурор, което според „Продължаваме промяната“ е довело до засилване на корупцията и работа на прокуратурата в интерес на определени кръгове.


Минути по-късно, преди началото на избора на председател на ВКС, Гешев коментира искането за оставката му.

„Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор във ВКС“, заяви обвинител номер 1.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече