Business is booming.

Официално: Управляващите поискаха оставката на Гешев

0

- Advertisement -

Четворната управляваща коалиция поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. Това е записано в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от депутата от ”Продължаваме Промяната” Андрей Гюров. Представителят на ”Продължаване промяната” изреди случаи заради които, според формацията, обвинител номер 1 трябва да напусне поста си.

„Призоваваме Гешев да подаде оставка като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската Прокуратура да осъществява пълноценно конституционните си функции“, се казва в декларацията.

Бяха изредени случаи като „Апартментгейт“, този с бившия премиер в резиденция „Бояна“, подслушваните и бити протестиращи на демонстрациите срещу последното правителство на ГЕРБ.


Бяха изтъкнати липсата на контрол и отчетност върху работата на главния прокурор, което според „Продължаваме промяната“ е довело до засилване на корупцията и работа на прокуратурата в интерес на определени кръгове.


Минути по-късно, преди началото на избора на председател на ВКС, Гешев коментира искането за оставката му.

„Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор във ВКС“, заяви обвинител номер 1.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.