Business is booming.

Доц. Кунчев: Ако Костадин Костадинов е бил без маска на КСНС, подлежи на санкция

0

- Advertisement -

Ако Костадин Костадинов е бил без маска по време на заседанието на КСНС в понеделник, той подлежи на санкция. Това каза пред БНР главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Нямам информация каква е била ситуацията вътре. Ако е бил без маска, подлежи на санкция, както е за всички останали по закон.“

„Расте заболяемостта, не е неочаквано. Знаехме, че с Омикрон ще е много стръмна кривата. Може би до края на януари ще вървим все нагоре“, каза Кунчев.

По казуса с Кристиан Вигенин, който като наскоро преболедувал не е карантиниран, за разлика от останалите участници в КСНС, Ангел Кунчев поясни:

„Това не е нещо ново. Колегите от РЗИ, когато има такова съвпадение, го ползват. Това не е нова постановка.“

Запитан има ли в новата заповед на здравния министър текстове, следващи статута на определени лица, главният държавен здравен инспектор заяви, че в редица страни в Европа такова намаление (скъсяване на продължителността на изолацията – бел. ред.) е в сила в различни граници.

„Нямаше как някой да знае, че ще се случи точно това.“

В петък е бил публикуван препоръчителен документ за карантина и изолация на Европейския център за контрол на заболяванията, който е бил обсъден от експерти у нас.

Нито виждам забавяне, нито избързване. Веднага след излизането на документа ние приемаме заповедта“, коментира доц. Кунчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече