Business is booming.

Премиерът със силни думи към „Възраждане“: Не ме е страх от протести, и аз съм протестирал

0

- Advertisement -

Премиерът Кирил Петков не се уплаши от заканите на „Възраждане“ за протести по повод ограничителните мерки срещу ковид. Темата беше повдигната отново в парламента, този път в присъствието на Петков, който дойде за петъчния парламентарен контрол, съобщи в. Сега.

Повод за това стана питане на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов към министър-председателя за ваксинацията и евентуалното отпадане на зеления сертификат, за което националистите непрестанно воюват. Костадинов напомни заплашително за протеста, който партията му планира за следващата сряда пред парламента: „Хората имат нужда от спокойствие. Ако това спокойствие не им бъде дадено от вас, смятам, че другата седмица ще има моменти на доста сериозно безпокойствие и за това вие ще носите отговорност.“ От редиците на управляващите се надигнаха недоволни гласове, на което Костадинов отвърна: „Не се притеснявайте. За вас ще има бял автобус.“ Така напомни за протестите срещу кабинета „Орешарски“ от 2013 г., който беше поддържан от БСП и ДПС.

„Другата седмица ще има протест, който може да протече по един, единствен начин – законно. И без подобни обръщения към колегите за белия автобус. Не е редно“, реагира остро председателят на парламента Никола Минчев.

Кирил Петков заяви, че протести не го притесняват: „Аз съм бил на протестите при белия автобус, бил съм на протестите при ГЕРБ, бил съм на всички протести. Аз приветствам протести. Не ни е страх от протести. Приветствам всеки гражданин, който е против нашата политика, да си изрази мнението.“ Но предупреди Костадинов, че е безотговорно в условията на ковид вълна да събира много хора на едно място.

Премиерът се ангажира твърдо, че неговото правителство няма да наложи задължителна ваксинация, докато той самият го оглавява. В същото време, подчерта, че ваксинацията е основният начин да се преодолее здравната криза. И призова всички политически сили да се обединят около стратегията да се имунизира цялото население на страната. „Аз не искам да бъда министър-председателят, който отброява бройки на умрели хора. Всичко друго, което правим, ще бъде абсолютно безразсъдно и популистко“, подчерта Петков. И съобщи, че само за последните три дни са се ваксинирали 92 000 души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече