Business is booming.

Бойко Рашков: Досието на джипа на Владислав Горанов го няма в КАТ

0

- Advertisement -

”Досието на джипа ”Тойота”, с който бившият финансов министър Владислав Горанов не успя да излезе от страната, защото се оказа издирван, го няма в КАТ”, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков пред TB1.

„Този автомобил е посещавал няколко държави, включително и извън Европа. Той е бил в собственост не само на „Мото пфое“, има редица впечатляващи факти в документацията. Не съвпада времето на производство с времето на регистрацията в КАТ. Досието на тази кола отсъства от КАТ“, обясни Рашков.


В края на миналата година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с „Тойота“, която е обявена за издирване. Вместо колата да бъде задържана на границата обаче, Горанов обръща и се връща във вътрешността на страната, а когато по-късно се появява отново на граничния пункт, но с друг джип и придружен от шеф на голяма автобусна фирма, е пуснат да премине в Сърбия. Версията на Горанов е, че става дума за грешка, а „Тойота“-та е клонирана. „Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на „Тойота“ и всички документи са налични. Просто някой е направил двойник на тази кола и той се издирва в Русия“, обясни шефът на „Мото пфое“ Атанас Фурнаджиев на 18 декември, веднага след като се разбра за случая.


Рашков обясни, че това изказване на Фурнаджиев „срина добрия образ на този човек на много служители, които работят по случая – как знае дали тази кола е клонирана, това подлежи на доказване“.


Министърът беше категоричен и че ще бъде санкционирано поведението на служителите на гранична полиция. „Тече дисциплинарно производство, което изисква време“, обясни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече