Business is booming.

Антиваксър вбеси Виктор Николаев в ефир

0

- Advertisement -

Адвокат-антиваксър ядоса водещите на Нова Телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова с теориите си за ваксините и зеления сертификат. 

В сутрешния блок на Нова ТВ адвокатите Виктор Костов и Пламен Таушанов обсъдиха трябва ли в Народното събрание да се влиза след имунизация, преболедуване или антитела. 

„Депутатите да не влизат със сертификат в Народното събрание е поредната акция на т.нар. опозиция да бойкотира правителството още от първите дни. Това е едно политическо говорене, което няма никаква правна и медицинска логика”, заяви адвокатът Пламен Таушанов от Асоциацията за закрила на българските пациенти пред Нова телевизия.

По думите му трябва парламентът да изисква от всички влизащи зелен сертификат.  „От юни тази година в Европейския парламент се влиза със сертификати. От ноември е задължително дори и за посетителите”, каза още той.

„Това е фундаментален проблем, защото в Европейския парламент се влиза със сертификат, но има заведени дела от парламентаристи срещу тази дискриминационна практика”, каза от своя страна адвокатът Виктор Костов.

„Зеленият сертификат е противоконституционен, дискриминационен и унижава човешкото достойнство. Аз съм адвокат, но държа на човешките права”, добави той и допълни, че има 20 клиенти, с които завеждат съдебни дела. 

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев опонира, че зеленият сертификат вече служи като втори паспорт и попита защо не се протестира срещу документите за самоличност, където ни взимат личните данни и ни снимат.

Виктор Костов пък заяви, че клиентите му имат право на живот и че ваксините са „експерименталните инжекции“, които нарушават правото на живот: „Мога да ви покажа документи от изследване на Пфайзер, според които изследването продължава и от 42 000 ваксинирани 12 000 души поне са с летателен изход. Адвокат Райнер Фулмич води дело срещу ваксините“. 

Водещият на предаването прекъсна адвокатът с думите: „Достатъчно. Говорите пълни глупости, лъжи и простотии. Аз по-налудничаво изказване не съм чувал“. Николаев поиска от адвоката да покаже документи, за да потвърди думите си, и допълни, че ако е знаел, че ще говори лъжи, е нямало да го покани. 

Адвокат Костов обаче каза, че „медиите, които трябва да дават алтернативна информация“, лъжат: „Вие сте пропагандно предаване. Данните са във видео в интернет“. 

„Все едно, че слушам лидера на „Възраждане“, който говори пред парламента с едни полуистини, които целят манипулиране, а с тези полуистини си увеличиха процентите и влязоха в парламента. Съдът на ЕС отхвърля подобни теории за отмяна на зеления сертификат. Някой, че има клиенти – няма лошо, но какво от това. Защо колегата не казва, че заповедите на Кацаров малко трудно се реализират. По-важното е да не внушаваме как ваксините са иновативни, как са експериментални, обясни адвокат Таушанов.

Таушанов допълни, че Костов говори „хуморески“ и клиентите му се „връзват на приказките“.

Водещият Виктор Николаев поиска Костов да докаже думите си с документи. „Когато някой се изцвъка с такова твърдение, трябва да го докаже“, каза още той и се извини на Таушанов за гостуването на другия адвокат. Другата водеща – Мирослава Иванова, заяви, че не разбира как може адвокат да плаши по този начин.

Източник: Офнюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече