Business is booming.

Румен Радев: Времето на едноличната премиерска власт приключи

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание във връзка с конституционната процедура по съставяне на правителство.

Едно ефективно управление под формата на коалиция може да съществува само ако има взаимно уважение между партньорите. Времето на едноличната премиерска власт приключи и надеждата то да бъде възстановено беше категорично отхвърлена от гражданите по време на изборите, каза Радев на консултациите с представителите на ПГ „Продължаваме Промяната“.

Президентът Радев припомни, че тази година бяха проведени три избора за Народно събрание и в резултат от тях връчва първия управленски мандат на различни представители на парламентарните групи.

Това е важно предупреждение, че доверието на българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява непрекъснато, каза Радев.

Той заяви, че двете служебни правителства, които назначи, са стабилизирали страната, показали са ясно, че може да има единодействие на хора с различни политически възгледи, създали са добра основа за резултатно управление, насочено към проблемите на хората.

Румен Радев увери, че президентската институция е отворена за диалог и сътрудничество с едно бъдещо управление в рамките на своите компетенции и правомощия.

Той каза още на представителите на „Продължаваме Промяната“, че за гражданите е важно да знаят техните приоритети и готовност за формиране на ефективна управленска коалиция.

На базата на дискусията успяхме да направим коалиционен документ, който завърши снощи и беше изпратен до коалиционните ни партньори, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“/ПП/ Кирил Петков.

Разговорите продължават, днес и утре очакваме коалиционните ни партньори да върнат обратно своите коментари по документа, който получиха снощи, и в най-къси срокове да дойдем при вас с желание за мандат и готова, конструирана коалиция за управление, каза Петков.

Днес президентът разговаря на „Дондуков“ 2 последователно с представителите на парламентарните групи на „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ – СДС, ДПС и „БСП за България“.

На 7 декември ще се състоят консултациите с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече