Business is booming.

Кирил Петков към депутатите: Да спрем корумпираните лобисти, закачили се за властта

0

- Advertisement -

„Време е за България, където младите се връщат обратно, където възрастните хора имат достойни старини. Време е за иновации, инвестиции и конкурентоспособност, време е да сложим нов смисъл в думите „народен представител“. Време е за всички нас да си свършим работата“.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в словото си от парламентарната трибуна по време на откриването на 47-ото Народно събрание.

В началото на своето слово Петков посочи, „народен представител“ е човек, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ.

„Наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на земята“, каза Петков. По думите му прекалено дълго време, голяма част от народите представители не са си свършили добре работата и заради това България е изправена пред огромни предизвикателства.

„Близо два милиона от нашите сънародници са избрали място за свой дом, извън България. На всеки площад, където се срещнахме с нашите избиратели, ни казваха: „Моля ви върнете ни младите хора обратно“. Тези думи бяха изричани през сълзи от възрастни години, които 42 процента от тях живеят на линията на бедност, а над 40 процента от техните внуци, останали в България, не можаха да имат тройка по математика и български първата година в четвърти клас“, посочи Петков. Той попита и за болницата в Ямбол, където болните се пренасяли с одеяла между етажите, както и за хората в Силистра, които чакали 30 години да имат мост над река Дунав, или тези във Видин, които по думите на Петков се надяват да имат тунел под Петрохан.

„Какво да кажем за митичния тунел под Шипка, който е с дължина под четири километра, но реално още даже не е започнат и връзката между Северна и Южна България остава само мечта за хората в Габрово? Да не говорим за огромната опасност, която грози цяла Монтана, ако неремонтираната стена на техния язовир поддаде – това би причинило шестметрова вълна, заливаща целия град“, посочи Петков.

Той визира и очакването на хората за строителството на АМ „Хемус“ и заключи, че „освен раздадени милиони – път няма“.

„Къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми? Отговорът се крие само в няколко думи: алчност, егоизъм и нехайство, не на всички, но на много от тях“, заключи Петков. По думите му по разбитите ни пътища се разминават Ролс-Ройси и Ферарита, но те не били на успешни бизнес лидери, а на хора, свързани с властта. „Хора, които харчат със спокойствие нашите данъци, все едно че са им бащиния. Това са просто едни корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес. Това трябва да спре днес. Нека всеки един от нас като народен представител да каже – искам да бъда част от промяната, ще ги решим тези проблеми, искам заедно да заявим – време е за нулева толерантност към корупцията, време е за нулева търпимост към кражбите, време е за истинско правосъдие в България“, настоя той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече