Business is booming.

Йончева: Не може Нинова да преговаря за правителство, тя загуби 700 000 гласа

0

- Advertisement -

„Корнелия Нинова е дискредитирана като лидер на БСП. БСП загуби 700 000 гласа на последните избори. Това е катастрофа. Тя подаде оставка, но се кани да участва в преговорите за бъдещото правителство. Това е скандално“, каза евродепутатката Елена Йончева, която е изявен противник на маниера на ръководство на Нинова. Според Йончева оставката е подадена, но само на хартия и от това не следва поемане на отговорност.

В предаването на „Сега“ „(О)позиция“ Йончева обясни, че уставът на партията позволява мястото на подалата оставка Нинова да бъде заето от някой от заместниците й до избирането на нов лидер на партията. „Надявам се, това да се случи в събота, на Националния съвет – че има колеги, които имат смелостта да поведат дружината“, посочи тя. Йончева не посочи имена, но разчита млад социалист да замени Нинова в преговорите. Тя заяви, че това е последният шанс за спасение на БСП.

В четвъртък заседава комисията ЛИБЕ на европарламента, която се занимава на няколко пъти специално с България, корупцията, протестите, Иван Гешев. Йончева съобщи, че ще бъде обсъден докладът от посещението на евродепутатите в България през септември.

Източник: в. Сега

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече