Business is booming.

Стефан Янев: Предотвратихме грозните явления на вота в неделя

0

- Advertisement -

Предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, не се сбъднаха. Българските граждани имаха възможността да гласуват свободно, честно и открито. Служебният кабинет направи възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративен вот.

С тези думи служебният министър-председател Стефан Янев откри първото след изборите в неделя редовно заседание на Министерски съвет.

„Неслучайно и външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителна оценка и в допълнение адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления“, посочи той, цитиран от Фрогнюз.

Според Янев обаче има и нещо притеснително и то е относително ниската избирателна активност: „Затова ще си позволя още веднъж да призова българските граждани да гласуват честно и открито, да дадат своя глас и предпочитанията си за тази президентска двойка, която смятат, че най-успешно ще уплътни заложените в Конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои втория тур на президентския вот. Бъдете активни“, призова служебният премиер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече