Business is booming.

Фалшивата новина на Борисов стигна до село Градец, хората чакат „пресни ваксини“

0

- Advertisement -

50 души от сливенското село Градец са поискали да бъдат ваксинирани. Това разказа кметът на селото Веселин Урумов, който досега бе единственият ваксиниран там. В селото вече има смъртни случаи, сред които родилка и новородените ѝ близнаци, но въпреки това хората отричаха заразата и ваксинирането, разказва bTV.

След репортажа на телевизията са се появили и желаещи за ваксина. Сред тях има и от училищния персонал, разказа кметът. РЗИ ще ваксинира желаещите на място в селото, като има готовност мобилният пункт да дойде и втори път.

„Искаме да се ваксинираме, от тая болест да се отървем. Никъде не можем да мръднем. Сутринта влизам в магазина за цигари и ми казват – сложи си маската, иначе няма“, разказа един от желаещите. Попитан дали само той от семейството ще се ваксинира, обясни, че жена му е астматичка и „не знам дали ще може да понася такова нещо“.

Ефектът от дезинформацията и фалшивите новини се видя и при друг жител на Градец, който обясни, че очаква по-добри ваксини и „ако ги докарат, ще се ваксинирам. Сегашните – не, те са изостанали, престояли“, обяви човекът.

„Имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност, „Пфайзер“ – до 30 септември им е срокът на годност. Казват, удължили го били“, обяви наскоро бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Прокуратурата обаче не отговоря дали се е самосезирала за тези му и други неверни твърдения, свързани с пандемията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече